Hereweg 31

Groningen

050-553.5162

Telefonisch bestellen!

Openingstijden?

Kijk onderaan de pagina!

Maak je eigen patat!

Het Patathuus gaat een weekje op vakantie. Maar geen paniek! Hieronder vind je een recept om je eigen patat te maken. Leuk om te doen en lekker om te eten.

Wat ben je nodig?
– Dikke/grote aardappelen
– Zout
– Frituurpan
– Keukenrol en theedoeken
– Ruimte om de patat gespreid te laten afkoelen

Aan de slag!

  • Schil de aardappelen en snijd deze in mooi repen. Houdt ongeveer een centimeter dikte aan.
  • Spoel de aardappel-repen goed af onder de kraan.
  • Bestrooi de repen met een laagje zout en stop alles in een emmer met water. Laat dit een uurtje staan.
  • Giet het water af en verspreid alles over een (of meerdere) theedoeken, zodat het goed kan drogen.
  • Verwarm de frituurpan tot 150 ºC.
    Bak een niet grote hoeveelheid friet 5 minuten in de frituur. Laat deze hierna uitlekken op keukenpapier (let op: dit lekt door en vet geeft vlekken!). Je kan er nog kranten onder doen.
  • De friet moet nu goed afkoelen. Een uur bijvoorbeeld. Daarna mag je ze gaan afbakken óf je doet ze in de koelkast voor de volgende dag.
  • Afbakken: verwarm de frituurpan tot 180 ºC.
    De patat kan je nu circa 4-5 minuten afbakken totdat ze er mooi goudbruin uit zien.
  • Uit laten lekken, bestrooien met zout of patatkruiden en smullen maar!

Lukt het niet?
Wees niet getreurd. We bakken uiteraard ook graag voor jou in onze cafetaria!

Tot ziens!